O RABU


Ovime Vam želimo ukratko predstaviti naš prekrasni, mali, zeleni otok, smješten u Kvamerskom zaljevu, podno planine Velebit.
Sa sjevene strane otoka je brdo Kamenjak, koje svojim golim licem, okrenutim prema
Velebitskom kanalu, može zavarati, a u stvari je prava blagodat otoka jer ga štiti od hladnih naleta bure. Zahvaljujući njemu, na drugoj su se strani otoka smjestile šume, pašnjaci i plodna polja, kao i ono što je posebno važno za turiste, bezbrojne uvalice i zatoni s potpuno čistim, plavim morem i prekrasnim pjeskovitim i šljunkovitim plažama.

        
Rab će Vas očarati i mirisom mediteranskog raslinja, a bujne šume hrasta crnike, borova i
čempresa ostat će Vam u trajnom sjećanju.
Otok ima ugodnu sredozemnu klimu s toplim Ijetima i blagim zimama, s oko 2600 sunčanih sati godišnje.
Rab je kroz povijest bio zanimljiv mnogim narodima, od Ilira, Grka, Rimljana nadalje. Svi su oni ostavili svoje tragove na otoku, tako da je otok prava riznica tisućgodišnjih kulturno povijesnih spomenika.Otok nema nikakve industrije koja bi narušila njegove prirodne Ijepote. Rabljani se bave
pomorstvom, ribarstvom, uzgojem ovaca, maslinarstvom, vinogradarstvom, ali najviše turizmom, tako da se može s punim pravom reći da Rabljani žive za turizam i od turizrma Posjetioci našeg
otoka mogu boraviti u hotelima, bungalovima i autocampoviina, ali se većina opredjeljuje za boravak u obiteljskim domaćinstvima, u dobro opremljenim sobama i apartmanima. Rabljani su komunikativni i gostoljubljivi i trude se svojim gostima ugoditi u svakom pogledu.

Sva su mjesta na otoku turistički vrlo zanimljiva i zajedno čine jednu ugodnu, prvoklasnu turističku cjelinu. Zbog svega navedenoga i mnogo toga neizrečenog, Rab je jedna od prvih oaza turizma na Jadranu. Dođite i užvajte u odmoru i zabavi. Rab Vas sa svojom stogodišnjom turističkom tradicijom i iskustvom očekuje.

        

 
Copyright © 2003 Infotel d.o.o. - Administrator: Andriano Barčić - Design by PC ART